Nieuwe cursus oplevering en inspectie van PV Installaties

In het najaar 2013 presenteert Ingenium Bedrijfsadvies de nieuwe cursus Inspectie en oplevering van PV Installaties. Deze in samenwerking met E&I Control opgezette cursus behandelt de opleveringsinspectie en periodieke Cursus inspectie pv installaties Ingeniuminspectie van zonnepaneelsystemen, ook wel PV Systemen genoemd.

Het installeren, opleveren en periodiek inspecteren van zonnepanelen, ook wel PV systemen genoemd, is te zien als een nieuw vakgebied. PV systemen worden aangesloten op elektrische installaties met alle elektrotechnische en veiligheidskundige implicaties van dien. Installatie van een PV systeem dient op een veilige wijze plaats te vinden. Door middel van een opleveringsinspectie wordt bepaald of de PV installatie in zijn geheel elektrisch veilig is. Daarnaast is het van belang de kwaliteit van de PV installatie regelmatig te monitoren om een optimaal rendement te verkrijgen.

Door middel van periodieke inspecties wordt bepaald of de PV installatie nog elektrisch veilig is en of het rendement van de installatie nog optimaal is.

De cursus is bedoeld voor technische medewerkers welke PV systemen installeren, opleveren en periodiek inspecteren. Inspectie mag voor de eigen organisatie en voor derden uitgevoerd worden.

Voor informatie over de cursus zoals cursusdata, klikĀ HIER.

Wilt u meer informatie ontvangen neem dan contact op via 088-2450000 of via info@ingeniumbedrijfsadvies.nl.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Algemeen, Elektrische installaties NEN 3140 en NEN 1010

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s